Operasyon Süresi
Anestezi
Hassasiyet
Tam İyileşme
Kalıcılık
Hastanede Yatış
Kaplamalar, dişlerin dış yüzeylerine diş renkli bir porselenin yerleştirildiği bir kozmetik diş hekimliği şeklidir. Kaplama yöntemi diş hekimleri tarafından düzensiz veya kırık dişleri, aşınmış diş minesini hizalamak, diş rengini değiştirmek, boşlukları değiştirmek ve çatlakların görünümünü iyileştirmek için kullanılabilir. Porselen ve kompozit kaplamalar diş laboratuarında diş teknisyenleri tarafından yapılır. Bununla birlikte, kompozit kaplamalar doğrudan ağzınızda diş hekiminiz tarafından da yapılabilir.
Estetik olarak tatmin edici sonuçlar için tercih edilen diş kaplama türlerinden biridir. Işığı doğal bir diş gibi yansıtmak ve dişeti kenarının rengini doğal yansıtması ve dişeti çekilmesine neden olmaması en büyük avantajlarından bazılarıdır. Ayrıca, kesilen diş ile mükemmel uyumu nedeniyle kaplamanın altındaki dişte çürük gibi sorunlara neden olmayan bir diş kaplaması türüdür.
Uygulama tekniği olarak bilgisayar destekli sistemler tarafından üretilen zirkonyum kaplamalar, bir veya daha fazla dişin eksik olması durumunda hem tek diş kaplamalarında hem de diş köprülerinde başarılı bir şekilde kullanılabilir. Malzeme rengi ağızdaki diş rengiyle aynı olduğundan, metal kaplamalarda olduğu gibi opak renk kaplama tabakasının kullanılması gerekli değildir. Bu nedenle, kaplanacak dişte daha az kazınma ile uygulanabilirler. Soğuk ve sıcak hassasiyet sorunu bu sebeple en aza iner ve ayrıca malzemenin termal iletkenlik katsayısı metalden daha düşüktür.
Zirkonyum kaplamalar, provadan sonra özel sabitleme diş çimentosu ile dişlere yapıştırılır. İmplant uygulamalarına uygun zirkonyum alt yapı seramik kaplamaları, biyolojik uyumluluklarından dolayı en çok tercih edilen dental köprüler ve kaplamalardır.
Metal alt yapıya sahip porselen kaplamalar, özellikle ön tek diş kaplaması gerektiğinde doğal dişi taklit etmek için yetersizdir. Farklı ışık kaynakları altında farklı görüntüler elde edilir. Diş teknisyeni ne kadar yetenekli, deneyimli ve bilgili olursa olsun, ön tek diş kaplamalarında metal içeren porselen ile istenen sonuçlar elde edilemez. Bu ihtiyaç nedeniyle, tek diş kaplamalarında metalsiz porselen kullanma fikri ile tam seramik diş kaplama tekniği ortaya çıkmıştır. İdeal diş kesildiğinde bile, hasta tam seramik diş kaplamalarını bilinçli ve dikkatli bir şekilde kullanmalıdır. Aşırı kuvvet aldığında kırılma riski olan bu uygulama, estetik dişlere ihtiyaç duyulduğunda tercih edilir.
Bu yönteme, dişin ön yüzeyine uygulanan yarım diş kaplaması da diyebiliriz. Hassas bir kaplama yöntemi olmakla birlikte, günümüzde estetik diş hekimliği uygulamaları arasında sıkça kullanılan bir yöntemdir. Uygulama ve malzeme fiyatlarındaki zorluklar nedeniyle, fiyatı zirkonyum diş kaplamalarından daha yüksektir. Laminate kaplamar dişlerin rengini ve şeklini istenen güzel görünüme dönüştürmekte oldukça etkili bir yöntemdir.
İyi görün. İyi hisset.
İyi görün. İyi hisset.
İyi görün. İyi hisset.